perjantai 27. joulukuuta 2013

have yourself a merry little christmas

Nyt oon kokenut myös amerikkalaisen joulun, joka oli aikalailla erilainen mitä olin oottanut. Thanksgivingin jälkeen alkoi ihmisten pihoilla näkyä joulukoristeita ja jouluvaloja, joista osa oli ihan yliampuvia. Meidän talossa ei ollut mitään koristeita tai jouluvaloja, mutta joulukuusi tietenkin löytyi. Tapasin myös ekan kerran mun 25-vuotiaan hostsiskon Kymin, sillä hän matkusti Tennesseestä jouluksi kotiin. Kuvia multa ei kauheesti löydy, sillä kuvailu vähän unohtui!

Varmaan suurin ero suomalaiseen jouluun oli se, että 24 päivä oli ihan tavallinen päivä. Käytiin tosiaan vielä viimeisillä jouluostoksilla, ja Christmas Eve oli ihan normaali ilta. Seuraavana aamuna hostäiti tuli kymmenen maissa herättämään mut, ''Aino can you get up, Zoe wants to open the presents!'' Zoe on siis meidän koira... Oli niin söpöä kuinka hostäiti oli ihankuin pikkulapsi, niin malttamattomana ja kaikista eniten innoissaan lahjojen avaamisesta. Aluks kurkistettiin meidän joulusukkiin, joiden sisältä löytyi kaikkea pientä, kuten karkkia, kaikkia kauneusjuttuja, ja omasta sukastani löysin myös kivan rannekellon. Tän jalkeen avattiin kuusen alla olevat lahjat. En ollut toivonut mitään, joten olin tosi tyytyväinen kaikkiin mun lahjoihin. Suosikkilahjat löytyi yllätys yllätys Victoria's Secretin laatikoista ;)

Päivän aikana kateltiin muutamia joululeffoja. Saatiin kaikki joululahjaksi myös kasa arpoja, joita sitten raaputeltiin yhdessä. Ja hostiskä ja hostäiti voittikin rahaa! (kummatkin yhden dollarin haha...) Myöhemmin syötiin illallinen. Olin aina kuvitellut kuinka jouluateria olis jenkeille tosi iso juttu, joten olin vähän hämmentynyt kun ruokaa oli vähemmän mitä meillä aina Suomessa. Syötiin vaan perunamuusia, kanaa + stuffing, kastiketta ja parsakaalia, mikä muistutti tosi paljon kiitospäivän ateriaa. Illalla pelattiin muutamia lautapelejä

Aina sanotaan joulun olevan vaikeinta aikaa vaihtarille, ja että koti-ikävä iskee helposti. Mun kohdalla tää piti paikkansa. Varsinkin 24 päivä kun oikeen mitään ei tapahtunut, alkoi ikävöimään joulua Suomessa. Perhe, joulusauna, joulupuuro, joulurauhan julistus, lumiukko ja joululeffat, joulumusiikki ja koristeet, iso illallinen ja hautasmaalla käynti. Ikävöin sitä kuinka joulu on niin tarkasti suunniteltu ja järjestelty, kuinka mun äiti siivoaa koko talon ja laittaa joulukarkit esille, leivotaan yhdessä ja koristellaan pipareita. Mun hostperheelle joulu ei vaikuttanut olevan niin iso juttu, joka vähän harmittaa. Multa ei oikeen löytynyt joulufiilistä, mutta oli kuitenkin kiva päästä kokemaan vähän erilainen joulu kuin yleensä!


Cheers,
Aino

2 kommenttia:

  1. Moikka! Vitsi törmäsin sattumalta sun blogiin ja tulipas tässä selaillessa haikee olo ja läjä niin hyviä kuin huonojakin muistoja mieleen omasta vaihtovuodesta! Olin tosiaan 09-10 myöskin AFSn kautta vaihdossa Jenkeissä ja nimenomaan Mainessa, Howlandissa joka on siis noin puolen tunnin ajomatkan päässä Bangorista :) En olekaan tainnut aiemmin törmätä kenenkään suomalaisen vaihtariblogiin Mainesta eli jään kyllä seurailemaan, hauska lukea juttuja paikoista joissa itekin sillon kävin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho vähän kiva kuulla, itekään en kyllä monesta suomalaisesta Maine-vaihtarista oo kuullut:)

      Poista