perjantai 28. maaliskuuta 2014

international day

Tää postaus on ollut mulla luonnoksissa jo kuukausia, mutta oon täysin unohtanut julkasta tän. Joten kerron teille nyt tapahtumasta, joka järjestettiin itseasiassa jo aikoja sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tammikuun vikana päivänä meillä oli nimittäin AFS:än järjestämä International Day. Aamulla 6:40 lähdettiin hostäitin kanssa ajamaan kohti Orringtonia, mikä tiesi siis vapaapäivää koulusta. Hostäiti jätti mut yhden AFS-vapaaehtoisen talolle, mistä lähdettiin muutaman muun vaihtarin kanssa kohti Reeds Brook Middle Schoolia. International Dayn tarkoituksena oli viettää päivä yläkoululaisten kanssa ja jakaa tietoa erilaisista kulttuureista. Päivä alkoi aamunavauksella, jossa käveltiin oman maan lipun perässä liikkasaliin, esiteltiin itsemme ja sanottiin jotain omalla kielellä. Meille kerrottiin jo etukäteen, että ne lapset tulee kohtelemaan meitä kuin idoleita, ja sen huomas heti niistä hurrauksista ja taputuksista päätellen. Meidän oli myös tarkotus järjestää jotain ohjelmaa ja esityksiä. Ennen aamunavausta tuntui ettei kenelläkään oo mitään ideoita mitä tehdä, mutta loppujen lopulta aika loppui jopa vähän kesken, sillä keksittiinkin niin paljon tekemistä. Tanssittiin eri maiden perinteisiä tansseja, kerrottiin omat tongue twisterit ja muita sanaleikkejä (mun: Keksijä Keksi keksi keksin, keksittyään keksin keskijä Keksi keksi keksin keksityksi), laulettiin, ja tehtiin muita esityksiä, esim yks poika teki sirkustemppuja. Ne lapset oli tosi kiinnostuneita ja innokkaita; kun tarvittiin vapaaehtoisia, koko katsomo huusi ja hyppi kädet pystyssä, sillä kaikki halus vapaaehtoisiksi.


Lookwha, Thaimaa
Fahad, Saudi-Arabia


Tän jälkeen syötiin koululounas lasten kanssa (eka kerta kun söin täällä kouluruokaa, pizzaa!), ja meillä oli myös vähän vapaata aikaa viettää toistemme kanssa, ja tutustua siihen kouluun yms. Lopuksi käytiin jokainen vielä kahdessa luokassa pitämässä esitelmät omasta maastamme. Kaikki vaikutti tosi kiinnostuneilta, ja kyseli paljon kysymyksiä. Ihmetystä herätti mm. avantouinti ja se, ettei meillä oo snowdayta. Päivän jälkeen monet vaihtarit vietti yön toistensa luona, mutta mun piti kiiruhtaa suoraan treeneihin. Seuraavana aamuna meillä oli vielä pari tuntia kestävä orientaatio, missä keskusteltiin pienryhmissä miten vuosi on tähän mennessä mennyt ja miten toimia erilaisissa ongelmatilanteissa. Meillä on nyt enää yks orientaatio jäljellä, joka on toukokuussa, ja sitten pitääkin jo sanoa hyvästit meidän ihanalle vaihtariporukalle. 

Mulla on tosi rento viikko takana, ensin keskiviikkona snowday ilman lunta, ja tänään vielä vapaapäivä, sillä opettajilla oli joku koulutuspäivä. Viikonlopuksin pitäis olla kivaa ohjelmaa tiedossa! Nyt pitää alkaa valmistautumaan treenejä varten, jos teillä on jotain postausideoita, niin ehdotuksia otetaan vastaan :-)

Cheers,
Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti