keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

NYC part 1

Ihan huippu New Yorkin reissu takana, en tuu ikinä unohtamaan noita kolmea päivää. Reissu oli hauska, tuli koettua monia upeita juttuja ja nähtyä monia hienoja paikkoja. Tuntu kyllä niin epärealistiselta kävellä New Yorkin katuja ja nähdä leffoista ja tv-sarjoista tuttuja paikkoja, ja ajatella että täällä mä nyt oikeesti olen. New York on kyllä niin ihana kaupunki! Kirjottelen teille nyt mun reissusta vähän pienemmissä osissa :-)

Torstaina mun herätyskello soi tuntia aikasemmin kuin normaalisti arkisin, eli puol viideltä. Aamutoimien ja viimeisten pakkailujen jälkeen suunnattiin koululle, missä kokonnuttiin omien ryhmien kanssa ja vaihdettiin puhelinnumerot. Mun ryhmään kuului mun huonetoverit eli Kayla, Ellie ja Alexx, sekä meidän ryhmänohjaaja. Meidän laukut myös tarkastettiin, ettei meillä ollut mitään laittomia juttuja mukana. Tän jälkeen hypättiin bussiin ja lähdettiin tien päälle. Matka New Yorkiin kesti noin 7 tuntia, mutta aika kului ihan nopeesti, sillä bussissa oli wifi, sekä mahdollisuus kattoa leffoja. Tehtiin myös muutama pysähdystauko, mukaanlukien shoppailutauko kauppakeskuksessa Connecticutissa, jonka Charlotte Russesta tarttuikin kiva mekko mukaan. 

Saavuttiin New Yorkiin noin neljän maissa, ja saatiin aluks pari tuntia vapaata aikaa mennä ihan oman mielen mukaan mihin haluttiin. Se olikin tosi kiva juttu tossa reissussa, että saatiin kulkea ympariinsä ihan vapaasti ilman aikuisia. Käveltiinkin Kaylan, Ellien ja Alexxin kanssa ympariinsä Times Squarea ja oteltiin kuvia. Oltiin ihan overwhelmed siitä kaikesta vaenpaljoudesta ja vaan siitä faktasta, että siellä me seisottiin Times Squarella. Käytiin nopeesti mäkkärissä syömässä, jonka jälkeen suunnattiin shoppailemaan Forever 21. Se neljäkerroksinen liike oli ihan mielettömän kokonen, melkein sen kokonen mitä koko kauppakeskukset Suomessa haha. En kuitenkaan ostanut mitään, sillä väenpaljouden takia sovituskoppien jonot oli niin pitkät, että olis pitänyt ostaa vaatteita sovittamatta niitä, mitä en halunnut tehdä. 
Illemmalla kokoonnuttiin koko porukan kanssa Nederlander Theatren edessä, ja mentiin kattomaan musikaalia nimeltä Newsies. Se sijottui New Yorkiin vuonna 1899, ja kertoi nuorista, orvoista postinjakajista. Oli ihan hyvä ja mukaansatempaseva musikaali! Se musikaali loppui joskus puol 11 maissa, mutta ei mentykään vielä hotellille, vaan käveltiin iltaisen Times Squaren läpi Top Of The Rock näköalatornille. New York on niin upea kaupunki, mutta vielä upeampi se on yläilmoista katseltuna pimeällä. Maisemat oli ihan uskomattomat katsellessa öisen New Yorkin valoja. Tän jälkeen suunnattiin vihdoin meidän hotellille New Jerseyyn, ja päästiin nukkumaan vasta yhden jälkeen. Päivä oli ollut tosi pitkä, jalkoja särki kaikki se kävely ja väsytti kamalasti, joten nukahdinkin melkein heti sänkyyn kaatumisen jälkeen. 
Cheers,
Aino

1 kommentti: