sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

texas

Kuten oon täällä aikasemmin jo kertonut, mun sisko oli AFS-vaihtarina Texasissa 2011-2012. Toukokuussa se matkusti takasin pariks viikoksi moikkaamaan sen host perhettä, ja päätettiin että mäkin meen sinne viideksi päiväksi. Mä ja mun iskä käytiin jo siellä sillon kun mun siskolla oli vielä vaihtovuosi käynnissä, eli paikka ja host perhe oli jo tuttuja. Mun siskon hostperheeseen kuuluu isä Phillip, äiti Vicki, ja kaks host siskoa Meagan ja Lauren, ja he asuu pikkukaupungissa lähellä Dallasia. Mun matka Texasiin alkoi torstaina 22 toukokuuta. Jätin koulun sillon väliin, sillä puol 11 maissa lähdettiin host iskän kanssa ajamaan kohti lentokenttää. Koko matkan ajan panikoin ekaa kertaa yksin lentämisestä, turvatarkastuksista sun muista, joten käytiin joka ikinen yksityiskohta läpi. Host iskä saatto mut turvatarkastukselle asti, ja kun pääsin sen läpi niin meni ehkä pari minuuttia niin soitin jo sille ja kysyin pitääkö mun mennä jo koneeseen :-D Noh, loppujen lopuks pääsin koneeseen ehjin nahoin. Eka lento oli Bangorista NYCiin, missä vaihdoin Dallasin koneeseen. Eli taas tuli ihasteltua NYCin skylineä, tällä kertaa vaan lentokoneen ikkunasta. Siellä oli jotain sääongelmia, minkä takia ne sulki kiitoradat, ja puhu jotain jo mahdollisesta lentojen peruuttamisesta. Päästiin kuitenkin kaikeks onneks matkaan, kaks tuntia myöhässä tosin. Pari vuotta sitten kun matkustin Texasiin siskoa moikkaamaan, meidän tapaaminen oli vähän mieleenpainuvampi; juostiin molemmat vastakkaisilta puolilta terminaalia, mä heitin mun laukut maahan, hypättiin toistemme kaulaan ja itkettiin. Tällä kertaa meidän jälleennäkeminen oli aika normaali, oltiin vaan silleen moi ja halattiin. En jotenkin vaan etukäteen tajunnut, että oon menossa Texasiin, tai että tuun näkemään mun siskon ekaa kertaa melkein vuoteen. Ehkä sitä ei oo oman vaihtovuoden aikana ehtinyt niin paljon miettimään eikä ikävöimään.


Ekana iltana ei tehty paljon mitään, sillä mun lento oli tosiaa pari tuntia myöhässä ja kello oli jo sen verran paljon kun vihdoin päästiin perille. Seuraavana päivänä, eli perjantaina, pakattiin auto ja otettiin suunnaksi San Antonio.  Ajomatka kesti kaiken sen liikenteen ja pysähdyksien kanssa noin viis tuntia, eli perjantai kului vaan matkustaessa. Texasin moottoritiet on niin isoja, välillä oli joku viis kaistaa rinnakkain yhdellä puolella tietä! Yövyttiin hotellissa noin puolen tunnin ajomatkan päässä downtown San Antoniosta. Lauantaina lähdettiin hotellilta 10 maissa, ja suunnattiin San Antonioon kaupoille. Päivä alkoi kiertelemällä pieniä katukauppoja, sekä lounaalla meksikolaisessa ravintolassa. San Antoniossa on sellasta meksikolaista tunnelmaa; tuli kuultua espanjan kieltä, ja nähtyä paljon latinoita (ja palmuja!)
Lounaan jälkeen suunnattiin toiselle puolelle San Antoniota. Oltais menty tsekkaamaan the Alamo, joku historiallinen paikka, mutta jonot sisään oli niin pitkät, että tyydyttiin vaan kattelemaan sitä ulkoapäin. San Antonion läpi kulkee joki, jonka varrelle mentiin kävelemään ja kattelemaan kauppoja ja kojuja. Siinä joella järjestettiin sellasia veneajeluita, mihin mekin lopulta sitten mentiin. Meillä oli opas, joka kerto vähän San Antonion historiasta ja erilaisista rakennuksista mitä joen varrella nähtiin. Nähtiin jopa pariskunta, jotka meni naimisiin siinä joen rannalla, ja jäätiin meidän veneellä kattomaan sitä vihkimistä hetkeksi :-D Tuli myös bongattua paikka missä on kuvattu Miss Kovis leffan uimapukukohtaus. Illallinen me syötiin italialaisessa ravintolassa, Olive Gardenissa.


Sunnuntaina heräiltiin samoihin aikoihin kuin edellisenä päivänä, ja ajettiin taas San Antonioon. Käytiin eka hakemassa vähän aamupalaa/lounasta, ja sen jälkeen mentiin käymään eläintarhassa. San Antonio Zoo oli tosi kiva ja iso eläintarha. Päästiin myös syöttämään sellasia pieniä papukaijoja, jotka oli tosi rohkeita ja nous ihan kädelle istumaan (mun papukaija tosin näykkäs mua ja pelästyin enkä halunnut syöttää niitä enää). Siellä eläintarhassa vierähtikin melkein koko päiväUlkona oli kuitenkin tosi kuuma ja kaiken sen kävelyn jälkeen jalkoja särki, joten oli ihana palata hotellille hetkeks lepäilemään. 

Lepäiltiin tosiaan hetki hotellilla, jonka jälkeen vaihdettiin vaatteet ja lähdettiin läheiseen kaupunkiin, Grueneen. Texas on ihana paikka ja siellä on sellanen oma tunnelma, ja varsinkin tossa pikkukaupungissa sen oikein tunsi. Ekaks käytiin syömässä ravintolassa, jonka jälkeen mentiin kiertelemään kauppoja. Tän jälkeen palattiin hotellille, ja mentiin tyttöjen kanssa hotellin altaalle. Uima-altaan vesi oli liian kylmää, mutta onneks sieltä löyty lämmin poreamme, missä sitten istuskeltiin tovi. Altailun jälkeen hypättiin vielä autoon ja käytiin hakemassa jätskiä ennen nukkumaanmenoa.
Maanantaina lähdettiin ajelemaan San Antoniosta takasin Dallasiin päin, ja siinä menikin melkein koko päivä, eli mitään muuta ei pakkailun lisäks oikeen tehty. Tiistaina olikin sitten kotiinlähdön aika. Lähdettiin ajamaan Dallasia kohti aamuseitsemältä. Mun sisko lähti samana päivänä takasin Suomeen, ja sen lento lähti pari tuntia aikasemmin kun mun, joten käytiin ekaks heittämässä se kentälle. Mun lennon lähtöön oli vielä noin kolme tuntia aikaa, joten mentiin syömään lounasta, ja sen jälkeen mentiin läheiseen ostoskeskukseen shoppailemaan. Tän jälkeen mäkin nousin koneeseen, ja lensin Philadelphian kautta kotiin. Mulla oli siellä noin kolmen tunnin vaihtoaika, ja kiertelinkin vaan koko lentokenttää ympäri ja kattelin kauppoja. Bangoriin saavuin yhentoista aikaan, ja päästiin kotiin puolenyön maissa. Seuraavana päivänä olin reipas ja menin kouluun, pari tuntia myöhässä tosin. Mun reissu oli tosi kiva ja ikimuistonen, ja Texas on niin kiva ja lämmin paikka :-)

Cheers,
Aino

3 kommenttia:

 1. Uuh alamo!! Alamossahan k äytiin merkittävä taistelu, tää biisi kertoo siitä :D

  http://m.youtube.com/watch?v=CnptKCH44CQ

  VastaaPoista
 2. Siis - olet opiskelemassa eikä Alamo sano mitään? Edes siellä ja nimenomaan USA:ssa???? Noloa!!! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletan etta taa kommentti on vitsi :-D? On tosiaan niin noloa juu, pitais varmaan opettajalle mainita etta opettaa tosta jatkossa, ettei tuu nolattua lisaa oppilaita :/

   Poista